Шеф на държавна банка с месечна заплата от над 36 000 лева месечно, на болница – над 34 000

mnogo pari stolevki

Шефът на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев се оказа най-скъпо платеният служител на държавна работа. Това показват данните от имуществените декларации на управляващите, публикувани от КПКОНПИ, отбелязва БНР.

Stoian Mavrodiev Balgarska banka za razvitie

Стоян Мавродиев е записал 434 537 лева като годишна данъчна основа от трудови доходи. Така се оказва, че месечното му възнаграждение е 36 211 лева месечно и е много по-високо от това на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят е получавал чисто по 6954 лева на месец през 2018 година. Това е 5 пъти по-малко от изкарваното от шефа на ББР. На уеб сайта в интерент пише, че тази банка е 99.9 процента собственост на българската държава

Заплатата на Мавродиев надхвърля тази на Генчо Начев, който е директор на държавната болница “Св. Екатерина”. Чистото му трудово възнаграждение възлиза на 34 012 лева на месец.

Шефката на НАП Галя Димитрова, която е в отпуск и все още не е коментирала хакерския скандал, получава месечна заплата от над 10 000 лева, сочи годишната ѝ данъчна декларация. Почти същото месечно възнаграждение получават и шефът на Агенция “Митници” Георги Костов, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, както и шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. дара димитрова

    да, колкото и да ни е мъчно, това е факт и затова тези хора не могат да приемат класовото разделение на нацията, приказката че ситият на гладния не вярва е много вярна…….

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme