Корнелия Нинова: “Докато сме живи, ние сме под заплаха”

Ninova parlament debat iztrebiteli

Правителството на Бойко Борисов е заплаха не само за собствеността и живота на 5 милиона българи, а и за националната и европейската сигурност. На фона на тази катастрофа, която се случва – извън парламента, абсолютно бодряшки и неадекватно, премиерът казва, че магистралите повишават доходите и следващата година е обещал 10% ръст на доходите“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова по повод аферата с кражбата на лични данни на милиони български граждани и фирми от компютърните системи на НАП.

Нинова го определи като най-големия пробив в системата за сигурност през последните години.

Премиерът, очевидно шокиран от ситуацията, единственото, което можа да каже за тази безпрецедентна криза е, че имаме много добри хакери – вълшебници. Няма нещо по-безумно и безотговорно от страна на министър-председател в такъв критичен момент за всички ни“, посочи лидерът на социалистите.

Тя се позова на информация, че хакерски сайтове са започнали да ползват изтеклите данни.

Докато сме живи, ние сме под заплаха“, предупреди Нинова.

Тя акцентира и на опасността за българските и световните фирми, регистрирани в България. Изтъкна, че търговските им операции, контактите и банковите им преводи, както и цените на стоките им са на показ.

Конкуренцията може да ви убие за 24 часа“, предупреди лидерът на левицата.

Трета последица от “НАПлийкс”, според нея, е отдалечаването от Шенген.

Колко европейски фирми от тези стотици хиляди, които оперират в България, са заплашени? Мисля, че всички. Колко български фирми правят търговия, трансфери и транзакции с европейски? Ние сме част от Европейския съюз и тази ситуация се отразява на цяла Европа“, каза Нинова.

Тя смята, че ГЕРБ са виновни за тази ситуация.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme