Лидерът на БСП смята, че за премиера Борисов е настъпило време за “притеснения”

Borisov Ninova

Лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира съобщението на премиера Бойко Борисов, че българското правителство ще подкрепи румънката Лаура Кьовеши за главен европейски прокурор.

Страх лозе пази, но е късно за пазача. Борисов не подкрепяше Кьовеши. Даже ме пращаше в Румъния да видя какви бели е направила. Сега, когато тя остана единствен кандидат – тича пред вятъра. Късно Ви е за смяна на позицията, г-н премиер. Време Ви е за притеснения“, написа Нинова в социалната мрежа.

Тя изтъкна, че през седмицата е задала въпрос в парламента към Борисов, свързан с евентуалната подкрепа на страната ни за Кьовеши, но премиерът не отговорил, защото казал, че това не е от неговата компетентност.

В края на своя пост лидерът на БСП припомня, че отдавна е обявила своята подкрепа за Лаура Кьовешии. Нинова припоня, че е отнесла много критики за това свое решение, включително “и от свои, и от други“.

Соцлидерът смята, че румънката “може да бъде носител на справедливост за европейските граждани” и й пожелава успех в надпреварата за поста.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme