Проф. Румен Гечев: Лъжат българския народ

Gechev BSP

Парламентът гласува ратификацията на договорите за американските военни самолети “F-16 блок 70”.

Сделката, кояато ще ни натовари с плащане за над 2 180 000 000 лева, беше прокарана с гласовете на ГЕРБ, ВМРО и ДПС.

Рискуваме да купим самолет, който е на чертожната дъска и който няма да бъде закупен от ВВС на САЩ, защото като високотехнологична нация – те имат далеч по-модерни изтребители“.

Това заяви депутатът от ПГ на “БСП за България” проф. Румен Гечев по време на дебатите преди вота.

“F-16 блок 70” е на чертожната дъска. Такъв самолет няма. Това е единственият самолет в света, който е напълно невидим, тъй като той не е окомплектован, той не лети никъде“, подчерта Гечев.

“F-16 блок 70” не е на въоръжение в армията на САЩ – страната производител на този самолет“, каза социалистът. Той добави, че Словакия купува същите самолети от САЩ, но й ги продават с по 70 милиона долара по-евтино.

По-рано в ефира на БНР проф. Румен Гечев изрази съмнение, че ще ни наложат скрити разходи за още около 1 000 000 000 лева, защото самолетите ще пристигнат без пълно оборудване.

Лъжат българския народ, че цената е 2 милиарда и 400 милиона, а реално ще е над 3 милиарда. Сега се опитват отново да ни излъжат и да ни предоставят едни окастрени самолети, които не ни вършат никаква работа“, коментира народният представител.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme