Корнелия Нинова: Отнема се право на хората, което им бе дадено по закон

Kornelia Ninova

С премахването на машинното гласуване се посяга на демократични процеси, на прозрачното гласуване. Отнема се право на хората, което им бе дадено по закон. Смятам, че го правят, за да манипулират изборите, защото машините не могат да подправят протоколи, да дописват мъртви души“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова вчера в Шумен.

Искаме изчистване на списъците от “мъртвите” души, видео наблюдение и машинно гласуване“, допълни Нинова.

Първо Мая (Манолова) да определи какво ще прави и после ще го коментирам и аз“. Така лидерът на БСП отговори на въпрос – дали партията ще подкрепи кандидатурата на омбудсмана за кмет на София.

Вчера Мая Манолова заяви, че ще се кандидатира, ако “я вбесят докрай“.

БСП ще внесе предложения за промени в закона за местното самоуправление и местната администрация“, съобщи Нинова. Тя допълни, че социалистите ще настояват за разговор на национално ниво за местна политика и местна власт.

В последните години държавата постоянно прехвърля на общините правомощия, отказва се от своите грижи за общините и за населението в тях, без тези правомощия да са финансово обезпечени. Затова ще внесем промени, които гарантират, че когато държавата прехвърля на общината свое правомощие, то ще бъде финансово обезпечено“, каза Нинова.

Тя посочи, че ще бъде предложено и решение на друг проблем, свързан с кандидатстването по проекти.

Ще предложим – две или три общини да могат да се обединяват, когато имат граничен голям проект, който обединява няколко общини, за да може по-лесно да се преодолеят условията по кандидатстване, да се получава финансиране и да се реализират тези проекти“, разясни председателят на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme