Авторитетно британско издание: Продават най-голямата българска телекомуникационна компания

rsz_pari_evro_kredit_malko_pari

Най-голямата българска телекомуникационна компания “Виваком” (Vivacom) е обявена за продажба, пише авторитетно британско издание “Файненшъл таймс” (The Financial Times). Според информацията “Виваком” може да бъде оценен на около 1 200 000 000 евро.

Vivakom telekomunikacionna kompania

Бизнесменът Спас Русев, който оглавява консорциума-собственик на “Виваком”, е потвърдил пред медията, че се търси купувач.

Сега е точното време (за продажба)”, е заявил Русев, който притежава 46% от “Виваком”. Британският клон на руската банка ВТБ има 20%. Толкова притежава и “Делта кепитъл интернешънъл” – фирма на бившия финансов министър Милен Велчев и брат му Георги.

“Виваком” е придобита преди четири години за 330 милиона евро. Руският бизнесмен Дмитрий Косарев, който по това време е имал дял в компанията, твърди, че търгът е бил “фиктивен”, а “Виваком” е била продадена на изкуствено ниска цена. Продажбата е “унищожила” направената от него инвестиция, твърди Косарев. Той загуби едно съдебно дело в Лондон, но обяви, че ще продължи да търси правата си по съдебен път.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme