Защо новият заместник-председател на парламента смята, че от ГЕРБ се отнасят скандално към изборите

Vigenin BSP

От БСП смятат, че отмяната на машинното гласуване ще позволи масово купуване на гласове. Това заяви в ефира на Нова Телевизия новият заместник-председател на парламента Кристиан Вигенин.

Той смята машинното гласуване е голямо достижение на демокрацията по отношение на изборния процес и сега е на път да остане в историята.

“Начинът, по който ГЕРБ се отнася към изборите, е скандален! Видяхме, че преди европейските избори се правиха промени в законодателството. Една абсолютно недопустима практика“, коментира Вигенин.

Всичко това, заедно с безпрецедентното орязване на бюджетите на партиите средата на годината, когато всичко е планирано, е скок към авторитаризъм в България. Машинното гласуване е начин да се справим с голяма част на дефицитите на изборната система“, заяви още Вигенин.

Той добави още, че до 2021 година БСП няма да е длъжник на държавата. Червените ще се опитат да води политика в полза на хората, а не на корпорациите. В момента в общинските структури на партията правят оценка на кметовете.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme