МВР: Автомобилът на критик на управляващите се е подпалил, когато е запалена друга кола

policia

Колата на скулптора проф. Велислав Минеков, известен с острите си публични критики към властта, изгоря пред жилището му в квартал Изток в София. Самият той се оплака още през нощта в социалната мрежа Фейсбук за криминалното деяние срещу автомобила му, който е бил паркиран точно пред дома му.

minekov

Минеков благодари на пожарникарите от 7-о управление и техния началник Георги Ташев за незабавната реакция.

Огънят беше потушен преди взривяване на три пълни резервоара с газ, бензин и нафта. Благодаря им от сърце! Надявам се на същата реакция от полицията. Вече е ясно, че това е криминален акт”, написа във Фейсбук проф. Минеков.

Часове преди палежа на автомобила му – бе публикувано негово интервю, в което той отправя критики към властта. Минеков казва: “Докато не приключи падишахлъка, винаги ще има някакъв нов Цветанов“.

Пред БНР  началникът на Първо РПУ – София комисар Калоян Милтенов уточни, че целта на извършителите е била кола, паркирана в съседство с автомобила на Минеков.

Собственикът ѝ не е криминално проявен.

При пристигане на място се установява, че е запален лек автомобил „Алфа Ромео“ и в следствие на това запалване е обгорял и паркираният до него автомобил – марка „Опел“, каза комисар Милтенов и добави: “По данни на експерта от пожарната, който е  посетил местопроизшествието, пожарът е умишлен. Въпросният автомобил на господина е станал жертва на пламъците на другия автомобил, който е марка “Алфа Ромео“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme