Корнелия Нинова обяви, че се подготвя манипулиране на изборите

Ninova parlament

Ние – от „БСП за България“, последователно и твърдо сме за машинното гласуване. Смятаме, че то гарантира честен и прозрачен вот. Опитът да се премахне машинното гласуване е гаранция, че се готвят за манипулиране на изборите и подмяна на резултатите, което е антидемократично, против правовата държава“.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира искането на управляващите – да отпадне машинното гласуване при парламентарните и местните избори. Гласуването в пленарна зала на предложените промени в изборния кодекс предстои.

Винаги, когато сме обсъждали изборните правила, сме казвали, че преди избори не бива да се променя Изборният кодекс. Управляващите си позволяват отново – само 3 месеца преди избори, да променят правилата в движение, без да се съобразяват с обществената реакция и с общественото мнение. Затова предприехме тази стъпка – да не се регистрираме в пленарна зала, за да не се променя Изборният кодекс и да се отменя машинното гласуване„, каза Нинова.

Днес по-голяма част от депутатите от „БСП за България“ и ДПС бяха в пленарната зала на парламента, но не се регистрираха. Поради това не беше събран необходимият кворум от 121 депутати, за да започне парламентарното заседание. На него трябваше да бъде прието на първо четене отпадането на машинното гласуване.

Председателят на парламента Цвета Караянчева обяви, че свиква извънредно заседание във вторник.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 12.07.2019 — 13:17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme