Бивш военен министър: Едноличният режим на Борисов е заплаха за сигурността

Borisov Erdogan

Едноличният режим на Борисов влиза в своето противоречие, изчерпва своите възможности. Колкото и да е добър Бойко Борисов – а той е добър човек, персонализацията на управлението на държавата влиза в противоречие с изискванията на съвременните демократични държави“.

Това коментира бившият министър на отбраната Бойко Ноев пред bTV. Той изтъчкна, че тази еднолична власт уязвява държавата и я прави лесна мишена за външно влияние.

Институционалността запада. Механизмите за контрол върху институциите ги няма. Това означава, че хора, групи от хора и други държави биха могли да се възползват от тези слабости, които това еднолично управление поражда, за да уязвят българската държава“, заяви Ноев.

Аз не виждам намеса на Русия. Виждам Русия, която гони своите интереси и една българска държава, чиито държавници не стават за пет пари – с една отслабена държавност, с едни разбити служби, с едни проникнати служби“, коментира бившият военен министър.

Ноев смята, че обвиненията на прокуратурата срещу бившия и настоящия шеф на военното ни разузнаване, са в резултат на външен натиск.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme