Георги Харизанов: Абсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко Борисов

Boiko Borisov kandidati evrdeputati GERB

Абсолютно всички в ГЕРБ дължат кариерата си на Бойко Борисов. Голяма част от тях може и да са избирани от Цветан Цветанов за партийните си длъжности, но те никога не биха заемали държавни и политически отговорни постове, ако не беше г-н Борисов, защото ГЕРБ е несъмнено партия, която е създадена около Бойко Борисов и винаги е била дърпана от неговата лична политическа популярност и усилия“.

Това каза пред БНР Георги Харизанов от Института за дясна политика по повод Националноо събрание на ГЕРБ в неделя. На него Цветан Цветанов беше освободен от всички ръководни длъжности и само 10 души гласуваха против това решение.

Харизанов добави, че не е очаквал волята на мнозинството да е различна от волята на лидера на ГЕРБ. По думите му това не е форма на тоталитаризъм, защото лидерството на Борисов било автентичен процес, а не било наложено със сила и с репресия, а било осъзнат избор на хората в ГЕРБ.

rsz_borisov_snimka_bankia

Георги Харизанов минава за близък до премиера Бойко Борисов. Той го назначи за шеф на държавното дружество “Напоителни системи” по време на първото си правителство. През 2103 година обаче Харизанов беше арестуван. Прокуратурата го обвини за съзнателно сключване на неизгодна сделка. Преди това Харизанов е подсъдим за заплаха за убийство и е обвиняем по друго дело – за кражба на 50 хиляди долара. Освен това той има и влязла в сила присъда за изнудване от 2005 година. От известно време той твърди, че е политолог и редица медии му помагат да наложи този образ в общественото пространство. През ноември 2017-а година Харизанов стана директор на телевизия „Европа”, която открито защитава политиката на ГЕРБ. 

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme