Калоян Паргов: Не бива да допускаме подобни проблеми

Pargov BSP Sofia

Лидерът на БСП-София и председател на групата на социалистите в Столичен общински съвет (СОС) Калоян Паргов официално поиска информация за наводненията в столицата след пороя в понеделник.

Той направи това по време на днешното заседание на Комисията по транспорт и туризъм към СОС. Предложението му беше още на следващото заседание на комисията – ръководителите на Дирекция “Аварийна помощ и превенция” Красимир Димитров и на Дирекция “Сигурност” Кристина Лазарова, както и директорът на Столичния инспекторат Веска Георгиева, да изнесат официална информация за ситуацията.

Също така очаквам от тях и предложения за мерки. Какво ще предприемат оттук-нататък, за да не бъдат допускани повече наводнения по централните столични улици, а и не само по тях”, каза Калоян Паргов.

В понеделник след пороя гневът на гражданите за пореден път се изля върху Столична община. И с право. А ние – като общински съветници, не бива да допускаме подобни проблеми! Какво значи продавачи в магазини да стоят на вратите и с четки и парцали да се борят с водата, за да не влезе вътре? А за шахтите и канализацията – да не говорим! Вярно, че отговорността за поддръжката им е разделена на три – включително и на “Софийска вода”, но в края на юни да оправдават запушванията с листа – не е сериозно. Не сме в сезона на листопада“, коментира председателят на групата на социалистите в Столичен общински съвет.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme