Водещи архитекти са скандализирани от резултатите от проверката на жилището на председателя на Антикорупционната комисия

plamen-georgiev-komisia-nezakonno-imushtestvo

Камарата на архитектите в България е скандализирана от резултата от проверката за незаконно строителство върху покрива на жилищната кооперация в София, в която живее председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев.

Припомняма, че Строителният контрол в район “Слатина” установи, че постройките върху терасата към апартамента на Георгиев са незаконни и издаде заповед за премахването им. Оказа се обаче, че това няма да стане, защото изпълнението на тази заповд е спряно от Столична община. По-конкретно – от шефа на Дирекция “Общински строителен контрол” арх. Влади Калинов: Столична община: Няма да се събарят постройките върху терасата на шефа на Антикорупционната комисия

Днес арх. Влади Калинов е подал оставка пред кмета Йорданка Фандъкова. Освен това е подновена и проверката за закоността на постройките върху покрива на жилищната кооперация, в която живее Пламен Георгиев.

terasa Plamen Georgiev barbeku skandal

Скандалът с жилището на Пламен Георгиев започна с разкрите на неправителствената организация “Антикорупционен фонд”. Тя обяви, че шефът на КПКОНПИ е пропуснал да декларира 186 кв.м от своя апартамент (въпросната тераса на покрива).

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme