Антикорупционната комисия не открила конфликт на интереси при скандала с апартаментите на Цветанов, Цачева, Рашидов…

Cvetanov apartament luksozen sgrada skandal

Антикорупционната комисия прекрати имотните проверки срещу Цветан Цветанов, министъра на туризма Николина Ангелкова, както и срещу бившите министри на правосъдието и на културата – Цецка Цачева и Вежди Рашидов. Спряна е и проверката срещу председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Комисия не открила данни за конфликт на интереси, съобщи БНР. Проверките продължиха няколко месеца.

Решенията са взети в средата на миналата седмица и за тях е уведомена Софийската градска прокуратура.

Проверките са били извършени поради скандала “Апартаментгейт”. Той избухна, когато съвместно разследване на Неправителствената организация „Антикорупционен фонд” и на електронното издание „Свободна Европа” показа, че Цветан Цветанов се е сдобил на занижени цени с огромен апартамент – с частен асансьор, който се намира в един от най-скъпите квартали на София.

Cvetanov nemsko izdanie apartament

Самият председател на държавната Антикорупционна комисия Пламен Георгиев се проверява във връзка с “Апартаментгейт” от прокурората. Тази проверка продължава. Тя засяга и лицата, за които Комисията не е открила данни за конфликт на интереси.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
 1. Ангелов

  Така ще бъде докато ГЕРБ е на власт, а след това всички ще бъдат в затвора?

  1. Глас народен

   Има проверявани хора от БСП.Те защо не са в затвора.Гарван гарвану око не вади.Така беше и по времето на БСП.Бълхите живеят на гърба на кучето,доксто не получст хубава доза отрова.

 2. ВАСИЛ Л.

  Долу ГЕРБ!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme