Наше издание: Кланове в БСП – на ДПС-Пеевски, Бай Тошо, ГЕРБ и ДС, искат да овладеят партията

Stanishev Georgi Gergov

Битката за лидерския пост в БСП не е толкова персонална, колкото по интереси на отделни кръгове и кланове. Във война са привърженици на Тодор Живков и фамилии край него, свързани с кръга #Кой, някои от които участници в кабинета „Орешарски“, както и про-ГЕРБ лобистите – начело с милионера Георги Гергов, а да не забравяме и дежурните кадри на бившата Държавна сигурност.

Това е споделил пред изданието frognews.bg участник в Конгреса, който е близък до ръководството на “Позитано” 20.

Корнелия Нинова е решила да освободи БСП от тези хора и зависимости, още когато пое лидерското място в партията. Конфронтацията се е засилила и от провокациите на хора в левицата, които са близки до Румен Петков и Георги Първанов. И двамата се чудят – как да изполват партийката си, за да угодят на премиера Бойко Борисов и той да им “подхвърля по някой кокал”.

Но главна цел и на кръга около Георги Гергов е бъдещо управление заедно с ГЕРБ и евентуално с ВМРО. Този кръг е много близък с кръга до Пеевски-ДПС заради общи бизнес интереси. Те искат техен човек да оглави БСП.

Към същите идеи гравитират и Михаил Миков, Ангел Найденов, който е съпруг на Мая Манолова и още неколцина “отлюспени” от Нинова.

Накратко казано, главно бизнес интереси стоят зад проблемите в БСП, а не идеологически различия. Отдавна милионерите в партията искат да диктуват нейната дейност и развитие, защото я ползват като бизнес марка, категоричен е нашият източник.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. МИМО МАМИН

    АЗ СЪМ МИМО МАМИН- предател голям и страшен на БСП.
    ВАЖНО Е чорбаджията от Банкя да ме харесва ,за вас другари не ми е зор – паричките да си пазя е първа грижа за мене.
    Мишо М.

  2. ВАСИЛ Л.

    Ей, кулско добиче Мишок неден, махай се от БСП!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme