Социалистите приемат решения, които са важни за състоянието и бъдещето на БСП

Kongres BSP 2019 uni Ninova

В Националния дворец на културата (НДК) в София – с кворум от 661 делегати, бе открито петото заседание на 49-тия конгрес на БСП. То започна с химна на България, този на Европейския съюз и на Социалистическия интернационал.

Другарки и другари делегати, уважаеми дами и господа и драги гости – днешното заседание на 49-тия Конгрес се свиква по решение на Националния съвет на БСП, на основание чл. 31, ал. 3 от Устава на БСП. От избраните 780 делегати на конгреса до момента са се регистрирали 661″, каза лидерът на левицата в оставка Корнелия Нинова. Тя уточни, че има необходимото мнозинство.

Обявявам заседанието на 49-тия Конгрес на партията за открито. Предстои делегатите да утвърдят своя дневен ред и да изберат работни органи на Конгреса“, посочи тя.

Петата сесия на конгреса бе насрочена от Националния съвет на партията на 28 юни по искане на Корнелия Нинова.

Проектът на дневен ред предвижда – политически доклад за резулатите от изборите Европейски парламент и задачите пред БСП, решение за констатиране на оставката на председателя на партията Корнелия Нинова и за стартиране на пряк избор за лидерското място.

От така наречената “вътреша опозиция” не искат всички, които членуват в БСП, да избират лидера. Те настояват – вместо по този демократичен начин, изборът да бъде направен на разширеното ръководство на БСП. Надяват се, че по този начин – чрез  вътрешнопартийни “игри”, че ще успеят да наложат свой човек за председател на БСП. След това ще “пристанат” на ГЕРБ и на Бойко Борисов, за да се включат в далаверата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme