Президентът Румен Радев: Процесите в БСП крият риск

prezident Rumen Radev uni 2019

Въздържам се да коментирам партии, но едно е ясно – България не трябва да остава без политическа опозиция, защото това ще бъде пагубно за демокрацията. Процесите в БСП крият такъв риск, поради което ги следя с тревога. Ако това се случи, упражняването и консумирането на властта в България остава без коректив, а много опозиционно настроени хора ще трябва да търсят друго решение“.

Това коментира по-рано президентът Румен Радев, в навечерието на днешното заседание на Конгреса на БСП. На него се очаква така наречената “вътрешна опозиция” в БСП да направи опит да “прокара” свой човек за лидер на партията или да я “разцепи”.

Държавният глава отбеляза, че при финансирането на партиите трябва да се търси баланс между техния и обществения интерес.

Той смята, че големият проблем не е размерът на субсидията, а да има механизъм, който да третира еднакво партиите по отношение на финансирането.

Виждате, че в България управляващите партии нямат нужда от субсидии, те се финансират директно от властта и го правят по начин, по който дори не се и крият“, отбеляза държавният глава.

Според него намалената партийна субсидия задушава опозицията преди местните избори.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme