Велизар Енчев с унищожителен коментар за така наречената „вътрешна опозиця“ в БСП

Stanishev Georgi Gergov

В навечерието на Конгреса на БСП (16 юни), на който трябва да бъде потвърдена оставката на Корнелия Нинова като лидер на партията, политикът и анализатор Велизар Енчев публикува във Фейсбук унищожителен коментар за тези, които искат да я свалят от поста (представяме без редакторска намеса):

rsz_1velizar_enchev

Има три еретични истини, които малцина изричат на глас. Като кандидат-евродепутат от гражданската квота участвах в два бурни пленума на Националния съвет на БСП и отговорно твърдя:

Няма сблъсък на ценности между вътрешната опозиция и Корнелия Нинова. Има война за власт между лобито на Борисов и легитимното ръководство. Не е никаква тайна, че доскоро критиците на Нинова открито настояваха за коалиция с ГЕРБ.

Всъщност част от опозицията иска БСП да е във властта на всяка цена, докато председателката съзнава, че прегръдка с ГЕРБ е данайски подарък. За да обезпечи финансово преврата на „Позитано“, пловдивски олигарх се сдоби с 43 милиона за парцел във Варна, предоставени на общината от правителството. Най-скъпият парцел за всички времена!

БСП изгуби евроизборите не заради погрешни послания, а заради присъствието на Станишев в листата. Опозицията наложи силово лидера на ПЕС с пълното съзнание, че с него ще се изгуби периферния вот. Хората не са забравили кой номинира Пеевски за шеф на ДАНС, кой прегръщаше на Орлов мост Местан, кой премиер толерираше заменки за стотици милиони и кой наложи плоския данък. Станишев получи 30 000 преференции, но дали не отблъсна 300 000 избиратели?

Борисов оряза десет пъти държавната субсидия за партиите не заради бюджета, а за да открие втори фронт на Корнелия.

Рекетьорското послание към конгреса е недвусмислено: Или вземате главата на Нинова, или ви вземаме парите!

Дано се намери поне един еретик, който ще изрече тези три истини в неделя!

Иначе Столетницата ще бъде опитомена от ГЕРБ. Както опитомиха и десните, и патриотарите, и аптекарите!“.

offnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 15.06.2019 — 11:17
  1. Велизар Енчев-точен и честен ,както винаги!Поздравления за всички позиции,които отстоявате с думи и действия!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme