Народният представител Тодор Байчев: Не смятам, че политиката трябва да се сведе до магазин “Всичко за 1 лев”

Todor Baichev BSP deputat

Намаляването на субсидиите е кризисен ПР и популизъм. Не смятам, че политиката трябва да се сведе до магазин „Всичко за 1 лев“ “.

Това заяви народният представител от ПГ на „БСП за България“ Тодор Байчев в студиото на БСТВ.

Народното събрание прие днес на първо четене промяна в закона за Държавния бюджет, с която се предвижда размерът на държавната субсидия за политическите парти да бъде 1 лев за действителен глас. “За” гласуваха депутатите на ГЕРБ, “Обединени патриоти”, “Воля” и “Атака”. ДПС и БСП бяха “против”.

Още преди това Тодор Байчев припомни периода 1995-2000 година в България, когато имаше “двуполюсен модел”:

“Сега ще стане същото. На големите партии ще им бъде трудно да функционират, а малките ще изчезнат. И не само това – села, малки градчета и общини, ще бъдат дадени на местните феодали, престъпни босове, олигарси”, предупреди Байчев.

Според него политическият живот ще се занули в тези населени места и всички ще зависят от местния феодал, който ще командва и ще решава политическия, икономическия живот и финансовата страна.

Народният представител е категоричен, че въпросът за субсидиите трябва да бъде подложен на публичен дебат и да бъде предложен разумен минимум, при който политическите партии да функционират нормално.

Тодор Байчев смята, че Корнелия Нинова не трябва да подава оставка в този момент.

Нищо фатално не се е случило със загубата на изборите. Ние увеличихме гласовете за партията, както и евродепутатите ни“, подчерта народният представител от ПГ на „БСП за България“.

Той подчерта, че БСП трябва да се съсредоточи върху предстоящите местни избори и да работи за тях.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme