Един от бившите лидери на ДПС: Пеевски ще притисне премиера Борисов

rsz_borisov_peevski_liliana_popova

За ДПС и Делян Пеевски най-важен е изборът на следващия главен прокурор. Той ще притисне премиера Бойко Борисов – само и само да се стигне до договорка с хората от Висшия съдебен съвет (ВСС), които ще гласуват за новия държавен обвинител №1. От тях също ще има притискани магистрати“.

Това заяви пред изданието Фрог нюз (frognews.bg) бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.

Борисов и Сотир Цацаров ще решат – дали ще има един или двама предложени за следващ главен прокурор. С организираната кръгла маса и действайки по процедура, президентът Румен Радев изнерви всички от задкулисието, защото им напомни, че той е този, който в крайна сметка подписва предложението за главен прокурор. Тоест, негова е последната дума. Очаквам по тази причина да се пробват и Радев да притиснат. По закон държавният глава има право само веднъж да върне предложението за главен прокурор. Но никъде в закона не е указан срок, в който той е длъжен да сложи парафа си. Тази вратичка може да се използва, ако предложението за главен прокурор се окаже неудачно. Така Сотир Цацаров може да остане на позицията си неопределено дълго време“, коментира Октай.

osman_oktai

Бившият зам.-председател на ДПС коментира и решението – прието днес на първо четене от парламента, политическите партии да получават по 1 лев субсидия за всеки реален глас, който е подаден за тях:

Политиците се подиграват с народа, предлагайки все по-ниска цена на партийната субсидия. Това е ирония и див популизъм. Помнете ми думата, че накрая всички политически формации ще се споразумеят тя да остане пак 11 лева”, каза Осман Октай.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. костадин гарджев

    господин октаи като че цитира ердоган неговия гуро

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme