Лидерът на БСП в София с противоречив коментар за кандидатурата на Манолова и оставката на Нинова

Pargov BSP Sofia

Председателят на БСП – София и член на Изпълнителното бюро на НС на партията Калоян Паргов отправи критики към лидера на социалистите в оставка Корнелия Нинова и похвали Мая Манолова, която през 2015-а година беше избрана за омбудсман с благословията на премиера Бойко Борисов.

БСП има намерение да спечели местните избори в София по модела “Румен Радев” като подкрепи кандидатура, която е извън редовете на партията, но събира голяма обществена подкрепа“. Това заяви Паргов в ефира на Нова телевизия, която е собственост на олигарха Кирил Домусчиев.

На уточняващ въпрос – дали Столетницата в столицата би подкрепила издигането на омбудсмана Мая Манолова за кандидат за кмет на София, Паргов отговори: “Категорично да“.

Според него тя се е доказала като “гласът на народа”.

Лидерът на софийските социалисти смята, че ситуацията, която се създаде в партията, отклонявала БСП от поставените й цели.

Оставката на Нинова е факт и е подадена. Конгресът се събира, за да я констатира. Дали може да се случи друг сценарии мога само да гадая”, добави Паргов.

На въпрос – дали самият той би се кандидатирате за лидер на партията, отговори: “Тази въпрос не стои пред мен“.

Той обаче не пропусна да отправи критики към лидера на БСП в оставка Корнелия Нинова.

Отправям призив към всички в БСП да се осъзнаят. Нинова с подаването на оставката си хвърли партията в хаос и сега се чудим какво да правим на 16 юни. Никой не искаше нейната оставка по начина, по който тя драматизира с нея“, заяви Паргов.

Редовите социалисти не са забравили, че Паргов беше  любимец и личен бодигард на лидера на политическата формация РЗС Яне Янев, пише изданието vestnikzora.com

Същият Яне Янев, който беше “патерица” на Бойко Борисов и дори настояваше за забраната на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme