Корнелия Нинова разказа за опита на олигарха Георги Гергов и неговите “другари” да я атакуват

Ninova uni 2019

Конгресът ще вземе решение за пряк избор на нов лидер на БСП.

Това заяви председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова след вчерашния пленум на БСП.

Това означава, че за избора на председател на партията могат да гласуват всички български социалисти. Решението не е изгодно на така наречената “вътрешната опозиция” в БСП. Олигархът Георги Гергов и неговите “другари” – наследници на бившата тоталитарна върхушка (Сергей Станишев, Атанас Мерджанов, Ангел Найденов, Красимир Янков, Георги Пирински…), искат новият лидер на БСП да бъде избран от представителите на разширеното ръководство на партията. Те се надяват, че по този начин ще успеят да наложат свой човек на поста, да огласят своята подкрепа за ГЕРБ и премиера Борисов, за да бъдат включени „пълноценно” в далаверите.

Georgi Gergov

Корнелия Нинова подчерта, че на най-висшия партиен форум – Конгресът на БСП, ще бъде представен политически доклад за изборите, който е одобрен от пленума. Така тя обори появилите се информации в някои медеии (близки до ГЕРБ и олигарха Пеевски), че е била бламирана от Национален съвет на БСП.

Председателят на партията ще се избира с пряк вот“, подчерта Нинова.

Тя обясни, че първа точка на Конгреса ще бъде констатиране на оставката на председателя и стартиране на избор на нов лидер на БСП с пряко гласуване.

В дневния ред не съществува точка за промяна в Устава на партията и връщане на старото положение“, добави Нинова.

Лидерът на БСП обясни, че не са приемани предложения за промяна в Устава на БСП. По този начин Георги Гергов и “неговите хора” се опитват да атакуват Нинова.

25 членове на Националния съвет внесоха своите идеи за промяна в Устава. За информация – тези идеи не са гласувани и не са включени в дневния ред на Конгреса“.

С тези думи Нинова опроверга твърденията на медии, че така наречената “вътрешна опозиция” се е преборила за промяна на Устава на партията, за да няма пряк избор на лидер.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme