Протестиращи нахлуха при обсъждането на по-високите цени на тока, парното и топлата вода

poskapvane shokovo

Комисията за енергийно и водно регулиране ще обяви новите цени на тока, парното и топлата вода на 1-ви юли – датата, от която влизат в сила.

Това стана ясно след проведеното днес обществено обсъждане при регулатора. Комисията предлага увеличение с 3.5 процента за електроенергията и 4.5 процента – средно за страната, при топлоенергията, цени, които гражданските и неправителствените организации не приемат.

Докато течеше заседанието, пред сградата на Комисията недоволни граждани организираха протест. Няколко от протестиращите нахлуха в залата и прекъснаха заседанието, за да бъдат чути и от присъстващите вътре.

protest ceni tok parno

Това обществено обсъждане – по своята същност, е лицемерна легитимация на едно вече взето антисоциално решение за повишаването на цената на тока, топлата вода и парното. Всъщност, г-н Иван Иванов обслужва енергийните монополисти„, заяви участник в протеста пред БНР.

Новите цени са непосилни за пенсионерите и работещите бедни“, обяви Емил Георгиев от Федерацията на потребителите: „При разлика от десет пъти в пенсии и заплати, при милион и половина под прага на бедност – кажи-речи още толкова на ръба, да се тръгва към нов ценови шок е гавра с българските потребители„.

Протестиращите настояха за мораториум върху цените на тока, топлата вода и парното.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани

Updated: 09.06.2019 — 21:46

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme