Президентът Радев отправи важна препоръка към правителството на Борисов

prezident Radev

“Българското правителство има възможност да договори по-ниски цени за газа от Русия”. Това мнение изрази президентът Румен Радев след срещата му с руския му колега Владимир Путин.

Двамата разговаряха в Константиновския дворец в Санкт Петербург.

Време е българското правителство да бъде по-активно и не толкова срамежливо, а да подходи към преговори за цената на руския газ в България“, заяви Радев след срещата с Путин.

Основна тема на разговора са били именно енергийните проекти.

Има промяна в ситуацията на газовата карта на Европа относно цени, доставчици, възможности за диверсификация”, добави българският президент.

Той е поставил въпроса за намаляването на цената на руския природен газ за България.

Президентът Путин беше много ясен, че този въпрос е изцяло в сферата на отговорностите на “Газпром”, но трябва да седнем и да говорим. Трябва да имаме много по-гъвкави механизми за договаряне, за актуализация и за ценообразуване. В момента в България започват да се сблъскват два различни подхода – единият е дългосрочните договори, когато говорим за тръбна газ за много години напред с фиксирани цени, а другият е моментните доставки, когато говорим за танкери, които доставят втечнена газ. Там се гонят най-добрите условия“, каза Радев.

Той обясни, че всъщност помага на кабинета на Бойко Борисов.

Не изземвам по никакъв начин функциите на правителството – преговорите са негова задача, отварям врата“, добави държавният глава.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme