БСП със силно послание в чест на Деня на детето

1 uni deca detsa den na deteto

Най-големият капитал на една държава са нейните деца. Нека днес да си припомним и Женевската конвенция за защита на правата на детето, която повелява – гладното дете да бъде нахранено, болното лекувано, недоразвитите деца да бъдат насърчени“.

Това послание отправи вчера от трибуната на Народното събрание депутатът и заместник-председател на ПГ на “БСП за България” Весела Лечева.

Vesela Lecheva Narodno sabranie parlament

Лечева е категорична, че е време политиците да кажат истината. А тя е, че България продължава да е най-бедната страна в Европейския съюз, а българските семейства са с най-ниски доходи, което се отразява на живота на децата.

42% от децата у нас живеят в риск от бедност и социално изключване, има сериозни регионални неравенства, водим класацията по коефициент на детската смъртност, а в достъпа до качествено образование все още сме далеч от целта“, коментира Лечева.

Тя цитира и статистика, според която все повече малчугани посягат към наркотиците.

От името на БСП Лечева отсече, че политиците трябва да се ангажират със създаването на условия за достъп до целодневна детска градина за всички.

Левицата иска още да се въведе семейно подоходно облагане, а работещите родители да получават данъчни облекчения за всяко дете.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme