Корнелия Нинова: “Гласувайте! Бъдете свободни българи!”

Ninova Ioncheva Giokov Stara Zagora

Една победа на БСП на европейските избори ще означава промяна на ситуацията в България. Бъдете спокойни, излизайте, гласувайте! Никой няма да ви уволнява, никой няма да ви репресира, бъдете свободни българи, за да спрем веднъж завинаги порочния модел на управление“.

Този призив отправи към всички избиратели лидерът на БСП Корнелия Нинова в ефира на bTV.

Бойко Борисов управлява чрез всяване на страх, но и него много го е страх“, коментира Нинова.

Тя е убедена, че твърденията му, че “подготвят Костинброд 2”, са именно от страх, че ще загуби изборите.

Това е начин да оправдае загубата на ГЕРБ”, подчерта лидерът на БСП.

Нинова коментира и обвиненията на Борисов, че с президентът Румен Радев заедно правят предизборна кампания.

Имаме много общи позиции и с държавния глава, и с Иво Христов. Но обвиненията, че президентът се обвързва с БСП, още веднъж показват страх“, категорична бе Корнелия Нинова.

Няма как желанието за върховенство на закона и за справедливост да е партийно пристрастие“, смята лидерът на опозицията.

На въпрос – дали президентът Радев се меси в съдебната система с консултациите си за нов главен прокурор, Нинова отговори: “Президентът има задължение по Конституция в процеса на избор на главен прокурор. Накрая той подписва указа. Съвсем логично е той да прави консултации“.

Нинова коментира и предложенията на БСП за промени в правомощията на главния прокурор: “Вярвам в прокуратурата, но това не ми пречи да настоявам за налагане на съдебен контрол върху актовете на главния прокурор“.

На въпрос – ще се върне ли БСП в парламента след евроизборите, Нинова заяви, че това ще реши Националният съвет на партията. Тя е убедена, че предсрочни парламентарни избори ще има, защото “това управление се разпада“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme