Елена Йончева с нови разкрития за луксозната къща в Барселона, Корнелия Нинова обясни кой управлява чрез всяване на страх

Ioncheva Ninova magistrali probi

Въпросната къща в Барселона наистина не се води на г-н Борисов“.

Това заяви пред bTV водачът на листата с кандидатите на “БСП за България” за евродепутати – Елена Йончева. Тя настоя да се разследват парите, постъпили по сметка на Борислава Йовчева.

Сумата е била 1 700 000 евро. Пътят на парите водят до братовчед на Борисов и фирма ”Ипон”. Водят до Иван Саздов, управител на корт ”Банкя” и братовчеда Иванов, който наследява целия бизнес на Борисов и фирмата ”Ипон”“, допълни Елена Йончева.

Ние сме внесли сигнал в прокуратурата и днес ще предоставим документи за твърденията си“, допълни кандидатът за евродепутат. Тя каза, че не се интересуват от личния живот на премиера Бойко Борисов, а искат да бъде проверена офшорна фирма и сумите, които са постъпвали по сметките й.

В тази връзка Йончева попита – дали Радослав не е скритото лице за правене на бизнес на Борисов в София.

Доверих се на Йончева, защото вече работехме в екип в парламента. Определихме проблемите, които стоят на дневен ред, а именно корупцията. Вече я познавах като смел човек, който няма да се огъне и е компетентен по тези въпроси“. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Липсва ми журналистическата професия. Знаех срещу какво се изправям, но не очаквах ударите на мафията да са толкова жестоки. За разкриването на мафията разчитаме на прокуратурата“. Това каза водачът на евролистата на БСП Елена Йончева. Тя твърди, че живее под наем и се издържа само от заплатата си на депутат. Каза, че има наследствени имоти от своя дядо.

Свекърът ми е собственик на една къща за гости. Не съм била в конфликт на интереси, защото не съм го познавала, когато тя е строена. През 2015 година е имало проверка, но не са установени нарушения“, уточни Йончева.

Ioncheva Ninova bTV mai 2019

Нинова и Йончева коментираха опасенията на министър-председателя Борисов, че се готви нова афера тип “Костинброд” преди евроизборите.

Г-н Борисов управлява чрез всяване на страх. По този начин си търси оправдание за предстоящата загуба на евроизборите“, заяви Нинова.

Елена Йончева смята, че фигурата на г-жа Кьовеши, която беше шеф на специалната прокуратура за борба с корупцията в Румъния, плаши ГЕРБ. Факт е, че при гласуването на кандидатурата ѝ, представителят на правителството е гласувал “против”.

Не чета учебници на КГБ“, каза с усмивка Нинова в отговор на изявление на Бойко Борисов.

Според Нинова това е моделът, който БСП иска да промени. “Той не се решава само с оставки. “Според нас трябва да има нов закон за КПКОНПИ, нов орган, европейска прокуратура в Кьовеши начело и двама европейски прокурори в България, настояваме за контрол в българската прокуратура. У хората има усещане, че няма справедливост“.

Нинова добави, че вярва, че Елена Йончева ще бъде оправдана по всички обвинения за пране на пари и връзки с фалиралата КТБ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme