Корнелия Нинова отправи силно послание към българските граждани

Ninova Ioncheva Giokov Stara Zagora

Евроизборите са много важни за Европа и за България. БСП е единствената партия, която е побеждавала ГЕРБ. Можем да го направим пак чрез изборите на 26-ти май“.

Това заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова на среща с граждани в Стара Загора. Тя обясни, че от всички партии само БСП е отказвала на ГЕРБ да управлява с тях и не се е изкушавала от облаги и власт.

Не можеш да искаш промяна на статуквото и да бъдеш част от него. За три години понесохме много удари – фалшиви новини и охулване. Но не се огънахме. Ще продължим така. Знаем какво искаме да постигнем за България и имаме компетентност да го направим“, каза Нинова.

По думите й, когато бъде избрана да управлява, БСП ще започне промяната с три основни неща. На първо място – установяване на върховенство на закона и равенство пред закона на всички. На второ място – председателят на БСП посочи икономиката и производството. Тя е категорична, че за да имаме високи доходи, за да има пари за социална политика, трябва да има икономика и производство.

БСП ще реализира тази част от програмата си, която гарантира, че чрез последователна държавна политика ще развиваме една различна икономика – не тази на монополите, а онази, която подкрепя свободната конкуренция, малкия и средния бизнес“, каза Нинова.

На трето място тя посочи доходите, като се започне от 1 500 000 най-бедни българи, които живеят под прага на бедността – пенсионерите и младите хора.

Първата крачка е преизчисляване на всички пенсии с нов коефициент, което БСП вече е доказала, че може да направи“, обясни Нинова.

Тя допълни, че каквато и страна да изградим, ако няма народ, заради който да го правим, няма смисъл. Като мерки в тази посока Нинова посочи 6400 лева еднократна помощ за второ и трето дете на работещи родители, които са си плащали осигуровките.

Като други мерки лидерът на левицата посочи облекчаване на младите семейства при закупуване на първо жилище.

Ако одобрявате такава политика, излезте и гласувайте с номер 18 в интегралната бюлетина“, категорична е лидерът на БСП.

Корнелия Нинова обясни, че левицата ще се бори за справедливост, но не тази на управляващите от ГЕРБ: “Не! Връщате парите, конфискуват Ви се откраднатите имоти и носите съдебна отговорност. Това е справедливост! Искаме австрийски стандарти за морал, а не герберски“, категорична е председателят на Националния съвет на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme