Елена Йончева коментира в Стара Загора енергийните проекти и бъдещето на ТЕЦ “Марица Изток 2”

Ninova Ioncheva Giokov Stoinev

Нашата битка е енергийните проекти у нас да се случват“.

Това заяви на среща с граждани на Стара Загора водачът на листата с кандидатите на „БСП за България” за изборите за Европейския парламент – Елена Йончева. Тя припомни, че сме загубили най-големите инвестиционни проекти – петролопровода “Бургас-Александруполис”, газопровода “Южен поток” и изграждането на АЕЦ “Белене”.

Белене днес трябваше да работи и нямаше да говорим за повишаване на цените на тока“, подчерта Йончева. Тя сподели, че по време на обиколките си в страната – в много предприятията са споделили, че от следващия месец ще плащат поне двойно по-високи цени на електроенергията.

Това ще доведе до покачване на всички цени. Нашите съседи строят атомни електроцентрали и ние ще трябва да купуваме ток от тях, което ще доведе до увеличаване на цените на електроенергията отново“, обясни тя.

Елена Йончева коментира, че се говори за затваряне на ТЕЦ “Марица Изток 2”. Тя каза, че много хора ще останат без работа, ако това се случи.

Ние няма да позволим това и ще се борим за интересите на българските граждани и тук, и в Европа“, категорична е кандидатът за европейски депутат.

На 26-ти май – с бюлетина номер 18, можем да променим страната си и да сложим край на разграбването й, от което всяка година изтичат 12 милиарда лева“, заяви Елена Йончева.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme