Премиерът Бойко Борисов се ядоса на президента Румен Радев

borisov radev

Премиерът Бойко Борисов реагира остро на коментар на президента Румен Радев: Президентът Радев отговори на премиера Борисов: “Не каня магистрати на тайни вечери, нито викам главния прокурор всяка сряда”

Борисов заяви: „Когато се говори за Конституция, къде в Конституцията пише, че разделените власти имат право да се месят в съдебната система и да ги привикват на килима един по един„.

Държавният глава реагира преди това на критично изявление на министър-председателя, който преди дни индиректно го атакува поради консултациите с висши магистрати за предстоящия избор на нов главен прокурор: Премиерът Борисов отново атакува президента Радев, той зае принципна позиция

Президентът заяви, че консултациите отговарят на обществените очаквания за ясни критерии, мотивирани предложения и прозрачни процедури при избора на нов главен прокурор.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

  1. Ти нямаш ли съветници бе? А прочел ли си поне веднъж Конституцията на Република България?
    КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
    Чл. 129.
    (2) (Доп. – ДВ, бр. 100 от 2015 г.) Председателят на Върховния касационен съд, председателят на Върховния административен съд и главният прокурор се назначават и освобождават от президента на републиката по предложение на пленума на Висшия съдебен съвет за срок от седем години без право на повторно избиране. Президентът не може да откаже назначаването или освобождаването при повторно направено предложение.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme