Нинова с много силен коментар за правителството на Борисов и за корупцията

Ninova 1 mai 2019

Борисов е изхарчил еднолично за две години 5 900 000 000 лева. С над 190 решения, извън официално приетия бюджет на страната, с вашите пари, си купува личното политическо оцеляване. Ние всички си плащаме данъци и такси, които правителството увеличи. След това един човек решава как да се разпорежда с нашите пари. И те не стигат до хората. Те отиват за ремонт на ремонтите, в близките фирми до властта, в къщите им за гости, в личния асансьор на Цветанов. Затова искаме справедливост сега“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред граждани на Хасково, която беше там заедно с кандидатите за евродепутати от “БСП за България” Елена Йончева, Цветелина Пенкова и Емил Георгиев. Според нея бедността е големият ни проблем, но той може да бъде решен.

Драстичното увеличение на доходите е възможно. Не е вярно че няма пари. Преизчисляването на всички пенсии би струвало около милиард , а той изхарчи шест- без отчет за какво. И би било справедливо. Над един милион от нашите родители, баби и дядовци живеят под прага на бедността. Минималната заплата може да бъде 60% от средната или 660 лева, ако се ограничи кражбата на онези 10 000 000 000, които изтичат годишно в сивата икономика и в корупцията на властта“, отбеляза още Корнелия Нинова.

Тя каза, че правителството на Борисов е единственото през годините на прехода, в което има девет оставки, седем от които за корупция.

Корупцията е неговата емблема. Справедливостта е неговата алтернатива. Някои се питат защо да гласувам за БСП? С какво са различни? Преди три години назовах проблема – паралелна държава. Онази, в която официалните институции са параван. Истинските решения се взимат от задкулисието. Подкрепете ни в тази битка срещу паралелната държава“, призова председателят на БСП.

Нинова твърди, че през тези три години – откакто е начело на партията, нито за миг не е влизала в задкулисни договорки.

Предлагаха ни много, отказахме всичко. Понесохме удари. Заливаха ни с лъжи, хули, фалшиви новини. Предпочетохме почтеното отношение към вас пред парите и личните облаги. Възстановяването на България минава през свалянето на правителството на Борисовр, но ни е нужна вашата подкрепа- на 26 май, с номер 18 в интегралната бюлетина.  Можем да го направим заедно“, категорична е лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme