Близък до премиера Борисов: Наивно е да мислим, че може да бъдат разкрити банковите сметки на български политици

rsz_borisov_snimka_bankia

Офшорната сметка е защитена от банковата тайна на съответната зона. Има държави, в чиято конституция е записано, че банковата тайна е неприкосновена и да си мислим, че с някакви политически ходове и активности тук в България може да се повлияе на този процес и да бъде свалена банковата тайна за потенциални български политици, които са толкова глупави, че да имат офшорни сметки на свое име – пак казвам силно наивна е тази история„.

Това заяви пред БНР Георги Харизанов, който се представя като политически анализатор към „Института за дясна политика“, каквото и да е това.

Аз силно се съмнявам, че нещо ще излезе от тази проверка„, каза Харизанов.

georgi harizanov

Георги Харизанов беше шеф на държавното дружество “Напоителни системи” по време на първото правителство на Борисов. През 2103 година той беше арестуван. Прокуратурата го обвини за съзнателно сключване на неизгодна сделка. Преди това Харизанов е подсъдим за заплаха за убийство и е обвиняем по друго дело – за кражба на 50 хиляди долара. Освен това той има и влязла в сила присъда за изнудване от 2005 година. От известно време този човек твърди, че е политолог и редица медии му помагат да наложи този образ в общественото пространство. През ноември 2017-а година Харизанов стана директор на телевизия „Европа”, която открито защитава политиката на ГЕРБ. 

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

  1. мижитурка…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme