Корнелия Нинова обяви КОЙ стои зад Румен Порожанов, който подаде оставка

Ninova BSP fevruari 2019

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че Румен Порожанов, който подаде оставка като земеделски министър, е свързан с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Мотивите, с които е освободен, произнесени от г-н премиера, слагат край на уж новия стандарт за морал, налаган от ГЕРБ, в политиката. За г-н Порожанов отдавна тегнат съмнения за злоупотреба с власт, за корупция с европейски средства, но той не си тръгва заради това, а защото не е уволнил чиновник. Има двойни стандарти, очевидно, при вземането на решенията за освобождаване на министри. За причините можем само да гадаем. Едни си тръгват само при съмнения, други – при явни факти си отиват заради чиновнически решения“, заяви Нинова.

След въпрос на журналистка – каква е причината за двойния стандарт при отстраняването на министрите, Нинова отговори: “Мисля, че едните министри са назначени от Борисов, а другите са му подадени от други хора и поради това той няма контрол върху тях“.

На уточняващия въпрос – кои са тези хора по отношение на Порожанов, Нинова отговори: “Смятам, че има обвързаност с Делян Пеевски“.

Ninova Peevski

Тази сутрин Народното събрание одобри Десислава Танева за министър на земеделието, храните и горите, която заема поста на Порожанов. До днес Танева беше председател на парламентарната комисия по земеделието и храните

Нинова е категорична, че отстраняването на хора от властта не решава проблемите, а причината е корупционният модел на управление, на върха на който е самият Бойко Борисов.

Тя призова за промяна, която може да започне с евровота на 26 май.

Лидерът на БСП отново поиска промяна в правомощията на главния прокурор. Социалистите предлагат да се вземе за пример испанският модел.

Те смятат, че трялва да бъде въведен съдебен контрол върху решенията на главният прокурор.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme