Политолог: Елена Йончева е победител в предизборния дебат с Мария Габриел

Elena Ioncheva Maria Gabriel

Елена Йончева е победител в телевизионния дебат с Мария Габриел, защото успя да изложи ключови проблеми при важни теми, които вълнуват много хора“.

Така политологът доц. Борис Попиванов коментира предизборния дебат, който Елена Йончева и Мария Габриел проведоха в ефира на Нова телевизия.

Темите, които засегна Йончева, са свързани със свободата на словото, бедността, социалното изключване и всички фактори, които са на дневен ред от дълги години в българската история. Те продължават да държат България на дъното по твърде много показатели“, обясни политологът.

politolog Boris Popivanov

Доц. Борис Попиванов смята, че дебатът между Йончева и Габриел е бил изключително полезен и важен за българските граждани, защото те са демонстрирали два различни подхода на мислене и правене на политика у нас.

Водачът на листата на „БСП за България“ показа подход на защита на националния интерес, на дневния ред на българското общество – такъв, какъвто трябва да бъде представен и защитен на европейско равнище. Подходът на Мария Габриел пък се стреми да докаже, че дневният ред на Европейската комисия трябва да бъде водещ за българското общество“, посочи доц. Борис Попиванов. Той смята, че тя е изправена пред огромно  предизвикателство, защото отиващата си Европейска комисия не успя да постигне твърде високи успехи по почти никои от водещите направления, с които се беше заела Габриел.

Elena Ioncheva Maria Gabriel debat

По отношение на Елена Йончева – доц. Попиванов заяви: “Нейната кауза е да продължи битката за повече справедливост, прозрачност и честност от Народното събрание на европейско равнище“.

Силната страна на Елена Йончева е, че благодарение на дългогодишната си кариера като журналист има достатъчно ясен възглед – какво не върви, какво скърца в българското развитие. Тя знае къде са проблемите и съумява да ги
изрази. Мария Габриел говори ясно и точно за конкретни регламенти и механизми на Европейския съюз”, добави политологът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. Полугражданин

    Много се навъдиха като М.Габриел, повтарящи записаната песен до втръсване без ни най-малко да се съобразява с реалноста и проблемите на деня. Поради това “калинките” са накацали на най-различни важни постове, защо не разсъждават а слушат и повтарят.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme