“Възраждане” с много остра декларация за посещението на папата у нас

papa Francisk Spfia 2019

Партия “Възраждане” излезе с политическа декларация, в която критикува някои от посланията на папа Франциск, отправени по време на посещението му у нас.

Лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов смята, че при посещението на папата в България са направили потресаващо впечатление “гротескното чуждопоклонничество, демонстрирано от родната политическа класа, медиите, наблюдателите и анализаторите“, пишат от партията.

Цялата тази кохорта, иначе войнстващо атеистична и редовно оплюваща Православието и Българската православна църква, този път беше наденала воала на религиозното лицемерие и ни поучаваше, как трябва да се учим от предстоятеля на римската курия, особено що се отнася до въпроса с нелегалната имиграция в Европа и толерантното отношение към пришълците от Африка и Близкия изток. Нещо, за което папа Франциск, непрекъснато призовава и което повтори тук, на родната ни земя. Не стига това, ами и посети лагер за нелегални имигранти у нас, за да изкаже своята солидарност с тях“, ядосвата се хората на Костадин Костадинов.

“Подобни високопарни слова, екзалтация и открито подмазвачество на чужд гост, колкото и високопоставен да е той, страната ни не помни от посещенията на Брежнев по времето на социализма, когато целувките уста в уста, бяха най-невинното, което му предлагахме като програма“, твърдят от политическата формация “Възраждане”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. Горчилка

    Казаното в тази статия ако е истина, озчава, че тази партия вече е бита карта. Типична българска политическа простотия. Господина никой не го кара да чете, гледа или да присъства на събитието. Папата идва при католиците в България . И това се случва не ежегодно а на 15–20 г. веднъж. Много ли е ? А пък за да разбере господина думите на папата, трябва явно още да се образова.

  2. вСеСеСеРе

    Аз лично помня още много подмазвачество след посещенията на Брежнев. Добре помня кленалата, целуваща ръка на агент Гундяев Йотова.

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme