Наше издание: Синът на министър Порожанов “проверявал” далаверите с “къщите за гости”

Porozhanov sin skandal

Скандалът с къщите за гости, които се оказаха “къщи за тъщи, свекъри, снахи и други роднини на овластени лица”, се разраства. Оказва се, че Антоан Порожанов – син на земеделския министър Румен Порожанов, който е бивш шеф на Държавен фонд “Земеделие”, е бил сред експертите, които са проверявали работата на фонда, оглавяван от баща му, твърди изданието  “Биволъ”.

Одитът на “Делойт” е успокоил  Брюксел, защото през 2015 година не са открити масовите нарушения и злоупотреби, които сега тресат политическото статукво.

Като шеф на Държавен фонд “Земеделие” при предишните правителства на Борисов, сегашният му земеделски министър Румен Порожанов е човекът с чието одобрение и подпис са “минавали” проектите за къщи за гости, които са финансирани с огрони суми от европейските фондове.

Само дето се оказа, че истинските собственици на тези “къщи за гости” не развиват родния селски туризъм, а родния лобизъм. Разни хитреци, сред които и доскоршният заместник-министър на икономиката Александър Манолев си ги ползват като лични имения.

Скандалът с къщите за гости е продължение на #Апартаментгейт и започна с разкритието на “Биволъ” за луксозна вила на зам.-министъра на икономиката Александър Манолев, построена с европейски пари. Одобрението на субсидията е по времето на Румен Порожанов като шеф на ДФЗ, а в същото време Александър Манолев е бил зам.-министър на туризма. Той подаде оставка и беше обвинен в престъпления срещу финансовите интереси на Европейския съюз.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme