Налагат тотална цензура в държавната телевизия?

Koshlukov

Емил Кошлуков временно ще изпълнява длъжността генерален директор на Българската национална телевизия (БНТ). Това стана, след като Съветът за електронни медии (СЕМ) единодушно гласува оставката на досегашния шеф на националната медия Константин Каменаров. До оттеглянето му се стигна, след като Софийският градски съд потвързи условната присъда на Каменаров за шофиране след употреба на алкохол.

Решението – Кошлуков да оглави БНТ, предизвика въмущението на много граждани. Той е чисто политическо назначение и открито провежда проправителствена пропаганда в публицистичното предаване на БНТ 1 – “Още от деня”. Кошлуков е водещ на предаването, като се редува с  Поли Златарева. Освен това се окзава, че той се е “облажил” от парите, които потънаха със скандалния фалит на Корпоративна търговска банка (КТБ): Наше издание: Началникът в БНТ Емил Кошлуков получил 100 000 долара и над 50 000 лева от фалиралата КТБ

Асоциацията на европейските журналисти протестира остро назначението на Емил Кошлуков: “В цял свят се гледа с подозрение на прескачането от политиката в журналистиката и е абсолютно несъвместимо със статута на БНТ като обществена телевизия да бъде управлявана, макар и временно, от човек с биографията на г-н Кошлуков“, се казва в позицията, разпространена от Асоциацията.

В позицията се допълва, че този избор представлява “сериозна опасност за безпристрастността на медията по време на отразяването на предстоящите европейски избори”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. бай митко

    Асоциацията на Европейските журналсти????, като Хелзинкския комитет и Репортери без граница и да речем Съюза на българските писатели ,където председателят е член на изпълнителното бюро на БКП/БСП. Ай стига с тия гръмки имен.:)

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme