Как ортакът във властта на премиера Борисов се сдоби с голям мезонет на “тънка” цена, с огромна тераса “фантом”

rsz_karakachanov_mezonet

Министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов е купил през 2017 година апартамент в София на цени под пазарните. Освен това той не е декларирал тераса от 117 кв.м. Това твърди изданието “Биволъ“, като се позовава на имотната декларация на лидера на ВМРО. Припомняме, че неговата партия е част от “Обединени патриоти”, които са коалиционни партньори на ГЕРБ в правителството на Бойко Борисов.

Жилището се намира на улица “Осогово”, която е пряка на бул. “Тодор Александров” в София.

Проверка в Агенцията по геодезия, картография и кадастър показала, че апартаментът е мезонет. Първото ниво е 149.25 кв.м, а второто – 61.02 кв.м. Така общата му площ е 210 кв.м. Освен това има и тераси с общ размер 117 кв.м.

В декларацията си пред Антикорупционната комисия Каракачанов е обявил, че за покупката на апартамента – заедно със съпругата си, са заменили друг мезонет с площ 164 кв.м, оценен на 114 273 лв. Освен това двамата са доплатили на фирмата още общо 70 хил. лв. Сумата на заменката и доплащането е 184 273 лв., докато декларираната цена е 264 273 лв. В Имотния регистър пък е вписана друга цена – 243 048 лв.

Според “Биволъ” сметките показват, че жилището с площ 210 кв.м струва 1150 лв. на кв.м по декларираните суми. Ако обаче се отчете и квадратурата на терасата, сделката на вицепремиера “пада” на около 760 лв. на кв.м.

Всичко е направил предишният собственик

Красимир Каракачанов заяви пред “Клуб З”, че всички части на имота му са узаконени от бившия собственик на жилището, а за терасата имал нотариално заверено съгласие от съкооператорите му за ползване. Той посочи, че е платил за всички подобрения и има документи за това.

Всичко, което предишният собственик е правил преди мен, го е извършил абсолютно законно. А аз съм закупил апартамента, както е по нотариален акт, където са описани всички разрешения, получени от предишния собственик. Подобренията, които са направени, са заплатени от мен. Когато видите фактурата с подобренията, която е платена, ще прецените дали е евтин. Аз съм заплатил тези подобрения допълнително, извън цената за апартамента. И разликата – едната част съм я платил с мои пари, декларирани спестявания, другата част се изплаща“, каза още вицепремиерът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme