Обрат при разплитането на аферата за 700 000 лева – “Ало, Банов съм”

Boil Banov ministar na kulturata skanadal

Предоставяме на Специализираната прокуратура оригиналния запис, първоначално направен от служител на Министерството на културата по аферата „Ало, Банов съм“. Това заяви пред журналисти Елена Йончева, която е водач на листата с кандидати на „БСП за България“ за изборите за Европейски парламент.

Проверих записа. Направен е на 21.03.2016 година. Неговата продължителност и съдържание отговорят напълно на електронния запис, който предоставихме на Специализираната прокуратура. Смятам, че този път Специализираната прокуратура няма да може да се измъкне от разследване“, каза още тя.

Elena Ioncheva signal OLAF skandal Banov

Йончева заяви, че ще бъдат предоставени и допълнително документи от Министерството на регионалното развитие и благоустройството, които категорично доказват, че бившият заместник-министър на културата Боил Банов, който в момента е министър, наистина е изискал да бъдат издадени документи с невярно съдържание – с цел да бъдат опростени поне 700 000 лева на частна фирма.

Йончева припомни, че Специализираната прокуратура е отказала да образува досъдебно производство по сигнал на БСП срещу Боил Банов по аферата „Ало, Банов съм“.

Констатациите, направени от Прокуратурата, противоречат на доказателствата, които ние сме предоставили. Първото доказателство е аудиозаписът“, подчерта тя и цитира становище на Специализирана прокуратура, че: „липсата на първоначално направения запис се явява непреодолима пречка пред експертите да установят налице ли е въздействие и има ли извършени манипулации и обработка“.

Елена Йончева попита още веднъж – кои са тези „видни политически личности”, чиито съмнителни сделки не са разследвани от финансовото разузнаване, като цитира последния доклад на Европейската комисия за България от 27 февруари 2019 г.

“Ало, Банов съм” е моделът на Борисов, не е моделът на г-н Банов”, категорична бе Елена Йончева.

 Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme