Политологът Калоян Методиев: ГЕРБ има тежък проблем с кампанията сред хората! Освиркват ги!

Cvetanov grazgdani Ivalovgrad

Политологът Калоян Методиев коментира политическата ситуация в навечерието на изборите за Европейски парламент пред радио “Фокус”. Той смята, че високопоставените активисти на управляващата партия ГЕРБ трудно провеждат предизборна кампания по места, сред гражданите на България.

kaloian-metodiev-politolog

“Новината от изминалата седмица – според мен, е че ГЕРБ вече не могат да правят публична кампания. Навсякъде ги освиркват, мразят ги, кълнат ги! Мисля, че морално са свършени”, коментира Методиев. Представяме ви част от неговото интервю за „Фокус” (със съкращения, без редакторска намеса):

– Г-н Методиев, последна седмица преди началото на предизборната кампания. Каква очаквате да е тя? Ожесточават ли се политическите страсти?

О, напълно. Мисля, че сме в ожесточена политическа кампания от няколко месеца, а вече кулминацията дойде след „Апартаментгейт“, така че нещата ще ескалират в следващите седмици, защото това е закономерното следствие от управлението, което имаме – това е управление с тежки клептократични характеристики, това е крептокрация без посока за развитие на обществото. Вчера бях на един римски път от 4 век, където още стоят камъните, докато на ул. „Граф Игнатиев“ в София втора година не могат да се наредят едни плочки. Това е пример за моментната снимка на държавата и на нейното развитие. Няма как подобни резултати от управлението да не рефлектират и върху скандалите, които ни обграждат.

Вече станаха факт листите на парламентарно представените партии и тези, които ще се борят на евроизборите. Можете ли да се ангажирате със съпоставка какви са особеностите – предимствата, недостатъците им, като започнем от двете основни политически сили ГЕРБ и БСП?

Да, новината от изминалата седмица, според мен, е че ГЕРБ вече не могат да правят публична кампания. Навсякъде ги освиркват, мразят ги, кълнат ги. Мисля, че морално са свършени.

Силни думи.

Да, така е, но това е, което наблюдавам по видеоизлъчвания, по срещите с гражданите, които се опитват да правят по страната, показват именно това – те имат много тежък проблем с кампанията на терен, тази лице в лице след разкритията на „Апартаментгейт“. Това се превръща в основно предизвикателство пред тях. Те вече ще трябва да затворят кампанията си единствено през медии или в тясно партийни затворени срещи. Това ще определя и характера на действията им по време на изборите. Те ще разчитат на технологията, а не на разтваряне на някакво ветрило.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme