Разкритие за поредния опит на чехите да “продадат” електроподаването на 3 милиона български граждани

naprezgenie CHEZ sdelka skandalna

Едно и също е лицето, което стои и зад Гинка Върбакова, и зад “Еврохолд”. Сменихме паравана, който ще бъде лицето на сделката, а отзад съдържанието остана същото. Aз съм убеден в това“, заяви депутатът от „БСП за България“ Таско Ерменков.

Припомнямае, че чешката корпорация “ЧЕЗ Груп” обяви, че води преговори с дружеството „Еврохолд България” АД за продажба на активите си у нас. От тях зависи електроподаването на 3 милиона души – в София и в други райони на България. Преди това чехите се опитаха да продадат тези активи на “Инерком България”, фирма на Гинка Върбакова от Пазарджик.

Според публичната информация за „Еврохолд“ те нямат никакъв опит в управлението на електроенергийни системи. Преди всичко работят в застрахователния, лизинговия и банковия сектор. Тяхната финансова стабилност е доста съмнителна, защото за 2017 г. имат отчетени 17 млн. лв. загуба. Имат 10 човека, на които се плащат осигуровки, по данни на НОИ“, твърди Ерменков.

БСП винаги е била против необоснованите искания за увеличаване на каквато и да било цена, особено на жизнено важни стоки и услуги като електроенергията, каза още депутатът, като акцентира, че има искане на НЕК за повишаване на цената с над 50%.

Това искане за пореден път показва, че правителството на ГЕРБ и ОП – начело с Министерството на енергетиката, което е принципал на НЕК, са в основата на непрофесионалното управление на енергийната ни система. Няма как да си обясним по друг начин това, че за миналата година имаме над 3.5 терават часа продадена електроенергия от водните централи на НЕК – на базова цена, което реално е довело до загуба на компанията от около 200 милиота лева“, твърди Ерменков.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme