Елена Йончева опроверга премиера Борисов за успехите на правителството му

Ioncheva BSP kandidati evropexiski izbori april 2019

Тръгваме за победа на европейски избори, за предсрочни парламентарни избори, но най-вече тръгваме на битка за справедливост сега – слоганът на нашата кампания„.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при представянето на кандидатите за евродепутати от листата на коалиция „БСП за България“.

26 май е важен, за да свалим правителството на ГЕРБ и „Патриотите“, подкрепяни от ДПС. Нашата победа на Европейските избори означава начало на промяната в България. „Гражданите за европейско развитие на България” – ГЕРБ, ни отчуждиха от европейските ценности, от българските ценности, лишиха ни от човешкото ни достойнство. Искаме свобода – основна европейска, българска и човешка ценност„, подчерта Нинова.

Имаме идеите, имаме хора, сега остава да си свършим работата„, посочи тя.

Нинова смята, че Европа може да повиши доходите ни, ако се преборим за минимална работна заплата и пенсия, за инвестиции и работни места.

Водачът на листата на БСП Елена Йончева заяви, че 12 години вървим към Европа, но даже не я доближаваме.

Тя коментира, че днес бизнесът бяга от България, а парламентът работи за избрани „клиенти“ – 72 процента от приетите закони са лобистки, според Българската стопанска камара.

Тотален е сривът на преките чуждите инвеститори – спадът е 11 пъти спрямо 2008 г., а здравеопазването се превръща в жест на милостиня, в зов за помощ”, коментира още Елена Йончева.

Преди 11 години бяхме на едно място по свобода на медиите с Франция. През тази седмица беше публикуван докладът на международната организация “Репортери без граници”. В него се казва, че: “България вече не е обетована земя на журналистиката. Организираната престъпност и властта в България подлагат на тормоз медиите”. Разбирате ли какво ни казват? Организираната престъпност и властта са едно и също”, заяви още водачът на листата на „БСП за България”.

Днес страната ни се управлява от една банда, хора от престъпния свят. Те са завладели България. Те не могат да ни водят към Европа. Те не могат да защитават българския интерес”, заяви още Елена Йончева.

Тя добави, че не могат, защото са зависими – от своето престъпно минало и от своето престъпно настояще. „Не могат, защото, ако преди са използвали малката бухалка, днес превръщат държавните институции в голяма бухалка срещу всеки, който не е част от бандата. Защото техните усилия са насочени за тяхното лично облагодетелстване”, категорична бе Йончева.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme