Президентът Радев огласи важен план за привличането на чуждестранни инвестиции за българската транспортна инфраструктура

Rumen Radev prezident

Държавата Катар има воля и интерес да инвестира в българската транспортна инфраструктура, но е необходимо страната ни да подготви и представи убедително инвестиционните си проекти. Без конкретни технически параметри, финансови анализи и срокове – не можем да привлечем големи международни инвеститори“.

Това е заявил президентът Румен Радев по време на среща с депутати от Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление, както и от Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения към Народното събрание.

Държавният глава е запознал депутатите с резултатите от официалното си посещение в Катар, където беше по покана на емира Шейх Тамим бин Хамад Ал-Тани.

Президентът е изтъкнал заявената готовност на арабската държава да инвестира в изграждането на автомагистрала “Русе-Свиленград” и на тунела под връх Шипка.

Движеща сила за реализацията на обсъжданите проекти имат правителството и парламентът. Ангажирам се да съдействам на най-високо политическо ниво готовите ни предложения да бъдат представени на катарската страна“, е заявил Румен Радев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme