Наш политик дава Ахмед Доган на прокуратурата

Ahmed Dogan

Политикът Радан Кънев обяви в социалната мрежа Фейсбук, че планира да даде почетния председател на ДПС Ахмед Доган на прокуратурата.

Кънев смята, че държавната и местната власт подготвят закриването на пристанището Варна-Изток и замяната му с това към ТЕЦ “Варна”, което е под контрола на Доган.

Ето и цялата позиция на Кънев, публикувана във Фейсбук (представяме без редакторска намеса):

В момента, Пристанище Варна-Изток се преустройва в “рекреационни зони” (алеи с кръчми и чалготеки), предоставени на приятели на Борисов от сенчестия свят на 90-те”, пише Кънев в социалната мрежа.

Той категорично заявява, че екипът му от специалисти по европейски транспортни, конкурентни, митнически и морски политики подготвя писма до ресорните комисари в Европейската комисия, с които ще сезира институциите за нарушение на европейското право и заплаха за българската и европейската национална сигурност.

“Пристанище Варна, в т.ч. и заграбеното от Доган Пристанище ТЕЦ-Варна, са въпрос от регионално, национално и европейско значение.

В момента, Пристанище Варна-Изток се преустройва в “рекреационни зони” (алеи с кръчми и чалготеки), предоставени на приятели на Борисов от сенчестия свят на 90-те.

А Пристанище ТЕЦ-Варна се управлява от Доган, под благосклонния поглед на местната и национална власт. Накратко – подготвя се закриване на Варна-Изток и замяната му с ТЕЦ-Варна, но вече в ръцете на ДПС, а не на държавата.

По силата на чл. 106 ал.1, чл. 112 ал.2 и пар. 74 ПЗР на Закона за морските пространства, вътрешните водни пътища и пристанищата на Република България (ЗМПВППРБ), Пристанище ТЕЦ-Варна е ПУБЛИЧНА ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ. Държавата обаче – в лицето на Областния управител и на Министъра на транспорта – не е издала Акт за ПДС. Напротив – държавни и общински институции усилено съгласуват и подпомагат действията, с които Доган заграбва тази ценна пристанищна зона…

Моят екип от специалисти по Европейски транспортни, конкурентни, митнически и морски политики подготвя писма до ресорните комисари в ЕК, с които ще сезирам институциите за нарушение на европейското право и заплаха за българската и европейската национална сигурност.

Аз подготвям сигнал до Прокуратурата и искания до Областния управител и транспортния министър за допуснатите нарушения на българските закони.

Ще използвам всички възможности, които позицията на депутат в ЕП дава, за да не допусна този ключов за местната икономика и националната сигурност обект да попадне в ръцете на мафията или – не дай, Боже – на проводници на чуждо икономическо и геополитическо влияние”, пише Радан Кънев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme