Първият заместник-председател на Европейската комисия: Чакаме резултати от скандала с апартаментите

luksozna sgrada Iztok Sofia Arteks skandal

За апартаментите, очевидно придобити на много ниски цени – разбирам, че всички тези случаи се разследват и не е редно да коментираме преди края на разследването. Очакваме резултатите“.

Така Първият заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс коментира скандала с огромните апартаменти на “тънки” цени, които високопоставени представители на правителството и на ГЕРБ са придобили.

Timermans Evropeiska komisia

Заради покупката на луксозни имоти – на смешно ниски цени, бяха отстранени председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов, министърът на правосъдието Цецка Цачева, заместник-министърът на спорта Ваня Колева, която е близка до Цветанов. С постовете си се разделиха още депутатът от ГЕРБ Делян Добрев, както и заместник-областният управител на София Томи Николов.

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверки на начина, по който са придобили имотите си председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, синът на директора на Националното следствие Борислав Сарафов и съпругата на председателя на Върховния касационен съд Лозан Панов.

Франс Тимерманс заяви, че служителите в Европейската комисия, които отговарят за България, са много добре информирани за това, което се случва в нашата страна.

Той говори пред журналисти след днешната си среща в Брюксел с главния прокурор Сотир Цацаров.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme