Лидерът на БСП направи важно политическо изявление

Ninova plenum BSP fevruari 2019

Избрахме своята листа за европейските избори. Надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия. Националният съвет взе своето решение“.

Това обяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от пресцентъра на партията.

На вчерашния пленум Националният съвет на БСП не прие предложенията й кой да бъде включен – освен водача Елена Йончева, в листата с кандидатите на БСП за изборите за Европейския парламент.

Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро. Националният съвет реши друго. Няколко пъти – на последните заседания на Националния съвет, другари очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори”, посочи Нинова.

Щях да я нося с оставка, ако загубим. Това важеше до решението на Националния съвет, което уважавам. Оттук нататък – за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет! Пожелавам ви успех и съм сигурна в победата“, категорична е лидерът на БСП.

Корнелия Нинова влезе вчера сутринта на пленума с листа от 17 души, одобрена от Изпълнителното бюро на БСП, в която името на Станишев липсваше. Той не беше включен с мотиви, които Нинова вече беше обявила в обществото.

Евролистата на БСП обаче претърпя пълна промяна.

Под натиска на т. нар. “вътрешна опозиция”, ръководена от хора като олигарха Георги Гергов – след часове драматични дебати, тайно гласуване и балотажи, накрая Станишев влезе в евролистата на избираемото пето място.

Националният съвет на БСП избра свои кандидати за изборите за Европейския парламент.

Ето листата на “БСП за България”, която одобри:

 1. Елена Йончева
 2. Петър Витанов
 3. Цветелина Пенкова
 4. Иво Христов
 5. Сергей Станишев
 6. Иван Кръстев
 7. Деница Златева
 8. Румен Гечев
 9. Момчил Неков
 10. Велизар Енчев
 11. Димитър Данчев
 12. Тодор Стоилов
 13. Валери Жаблянов
 14. Мариела Модева
 15. Десислав Тасков
 16. Крум Дончев
 17. Емил Георгиев 

  Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme