Ръководството на БСП обяви своите предложения за кандидати за Европейския парламент

Ninova Stanishev Mikov

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев и други от досегашните евродепутати – Георги Пирински и Петър Курумбашев, не са включени сред кандидатите на БСП за изборите за Европейския парламент, които предлага Изпълнителното бюро на партията.

В момента се провежда пленум на Националния съвет на БСП, на който се водят дебати за казуса около Станишев.

Представители на т.нар. “вътрешна опозиция” на БСП, сред които блестят имената на олигарха Георги Гергов, както и на представителите на посткомунистическата върхушка – Станишев, Пирински и Дъбов, настояват: „Сергей да представлява БСП в Европейския парламент”.

Представителите на новото лице на социалистическата партия – начело с лидера Корнелия Нинова, са против включването в листата с кандидатите на човека, който „играеше” с Доган и Пеевски, когато беше премиер и който иска да ни наложи опасната Истанбулска конвенция за измисления „трети пол” и „джендър идеологията”. Интересното е, че високопоставени представители на ГЕРБ натискат за включването на Станишев сред избираемите кандидати на БСП за Европейския парламент.

В листата на БСП, която се оглавява от Елена Йончева, влиза шефът на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов, който наскоро оглави и Стратегическия съвет към държавния глава.

На избираеми места са още Деница Златева и Янаки Стоилов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme