Пленумът на БСП прие изненадващи решения

rsz_1bsp_pozitano

След повече от десет часа дебати и след таен вот, Националният съвет на БСП напълно размести листата с кандидати за евродепутати за изборите за Европейския парламент, която беше предложена от лидера Корнелия Нинова. Това доказва, че БСП е демократична партия – за разлика от ГЕРБ. Там никой не смее да оспори решенията на лидера Бойко Борисов, които той еднолично налага, категорични са политически наблюдатели.

След Елена Йончева – на второ и трето място се нареждат младите социалисти Петър Витанов и Цветелина Пенкова, реши Националният съвет на БСП. Четвърти е началникът на кабинета на президента Румен Радев – Иво Христов

Президентът на Партията на европейските социалисти (ПЕС) Сергей Станишев все пак ще бъде кандидат за евродепутат на БСП. Той е пети в листата на партията.

На шесто място се нарежда Иван Кръстев, който беше зам.-министър на образованието и науката в кабинета “Орешарски”. От БСП обявиха, че ще се борят да бъдат представени в Европейския парламент от поне шестима евродепутати.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme