В БСП решават за участието на Станишев в изборите за Европейския парламент

Stanishev Georgi Gergov

Националния съвет на БСП днес решава кои ще бъдат другите кандидати на партията за изборите за депутатит в Европейския парламент – освен Елена Йончева, която оглавяла листата.

Основен акцент на пленума е – дали лидерът на ПЕС Сергей Станишев ще бъде включен на избираемо място. През последните седмици той отправи остри критики към Нинова, защото не успя да оглави листата за изборите за Европейския парламент. Станишев е подкрепян от така наречената вътрешна опозиция в БСП. В нея “блестят” имената на олигарха Георги Гергов и на бившия лидер на партията Михаил Миков, които не крият желанието си за коалиция с ГЕРБ, за да се включат активно в далаверата. Освен това, Станишев твърдо подкрепя скандалната Истанбулска конвенция, която налага измисления „трети пол” и „джендър идеологията”. Изисква те да бъдат „преподавани” на децата в детските градини и училищата. Когато беше лидер на БСП и премиер, Сергей Станишев се „прочу” като политик, който се сдуши с Ахмед Доган и Делян Пеевски – в името на властта и далаверите, категорични са политически анализятори.

Преди месец Националният съвет на БСП избра Елена Йончева – пред Станишев, да води листата с кандидатите за Европейския парламент. Станишев остана втори.

Лидерът на социалистите Корнелия Нинова смята, че Станишев не трябва да бъде част от листата.

Очаква се днес ръководството на БСП да представи готовата листа и да поиска тя бъде гласувана анблок от членовете на Националния съвет.

Вътрешната опозиция е против. Очакват се бурни дебати за хората и местата им в списъка с кандидати за евродепутати.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme