Вицепремиерът Томислав Дончев призова своя съпартиец Цветан Цветанов да даде повече информация за скандала с апартамента си

rsz_tomislav_donchev

Скандалът с апартаментите има потенциал да нанесе щети, особено в предизборна ситуация. Би могло да предизвика и по-неприятен политически резонанс“. Това заяви пред БНР вицепремиерът Томислав Дончев, който е и в ръководството на управляващата партия ГЕРБ.

Според него скандалът не се е развил докрай: “Редно е г-н Цветанов да даде повече информация, включително по отношение на последния укор – отношения с фирмата, (която му е продала огромния апртамент – б.ред.). Проверявана ли е, защо е проверявана – връзка или липса на връзка между едното и другото? Според мен тук основният говорител по темата е редно да бъде той“.

Вицепремиерът подчерта, че всеки подобен скандал носи негативи, което ерозира доверието: “Дори и най-стабилната парламентарна конфигурация не би могла да спаси някой, по отношение на който доверието е изчерпано. Имам предвид правителството. В този смисъл освен за стабилността на парламентарната подкрепа, трябва преимуществено да се мисли и да се удържа доверието. Без доверие, нищо няма смисъл. Убеден съм, че решението ще е такова, че не само да възстанови, но защо не и да повиши доверието“.

Според него трябва изключително ясен и адекватен сигнал, който да позволи то да бъде възстановено.

Оставките, без да са нещо, което може да бъде подценено, са един от инструментите за управление – дали като лично волеизявление, акт или като политически инструмент, за да се възстановява доверието. В политиката – освен персоналните качества, експертизата, програмите, това, което свързва въпросния представител с гражданите, е тази тънка нишка на доверието. Ако тя се скъса, всичко останало няма значение“, коментира Дончев в интервю за БНР.

Вицепремиерът определи скандала като проблем.

Българинът е много чувствителен към имотното състояние и към поведението на политиците“, добави той.

Томислав Дончев изрази предположение, че всичко (около новите апртаменти на неговите колеги от ГЕРБ – б.ред.) е законно.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme